Niemelän Kylänäyttelijät ry
Niemelän kylänäyttelijät ryOhjelmistoKalenteriYhteystiedotKulissien takanaLinkit
Jäseninfo

Kihlaus

<< Edellinen   Seuraava >>

Maalaisherrojen emännöitsijänä työskentelevä Eeva on kirjoittanut lapsuudenystävälleen räätäli Aapelille tarjoutuen tämän vaimoksi ja pyytäen miestä hakemaan hänet palveluspaikastaan. Yön ankarasti mietittyään Aapeli on suostunut tuumaan. Kun kihlapari saapuu Aapelin mökille, vastassa ovat Aapelin oppipoika Jooseppi ja virkaveli Eenokki, jonka Aapeli on pyytänyt kihlauksen todistajaksi.

Asumuksen ja tilanteen nähdessään Eeva alkaa katua kauppaansa. Hän suostuu käymään läpi kihlausseremonian, mutta ryhtyy pian pilkkaamaan hyväluontoista Aapelia ja ärhentelee myös yksivakaiselle Eenokille, joka ei salaa epäluulojaan Eevan luonnetta ja menneisyyttä kohtaan. Eevan mitta täyttyy, kun Aapeli tulee särkeneeksi hänen herroilta lahjaksi saamansa sokeriastian. Aapeli pyytää Eenokkia kysymään Eevalta kolmeen kertaan, onko tällä vakaa aikomus tulla vaimoksi, mutta saa kolme ehdottoman kieltävää vastausta ja sormuksensa takaisin

Aapeli kieltäytyy enää kyyditsemästä Eevaa, joka lähtee kiukuissaan takaisin herrojen luo. Aapeli on murtunut mies, mutta Eenokki lohduttaa häntä: Vanha-nuori-mies viettää häänsä jälkeen kuoleman tähtien tanssissa. Siellä hänelle aviosiippa annetaan, mutta naineet saavat katsella päältä. Joosepin laulaessa tahtia Aapeli ja Eenokki käyvät kömpelöön tanssiin.

Kirjoittanut:Aleksis Kivi
Ohjaus:Maija Häivälä
Ikäraja:Ei ikärajaa
Näytökset:
Ensi-ilta:2003
Niemelänkylän Kesäteatteri
Rooleissa:
Heikki Korte
Esa Suorsa
Anna-Liisa Takalo
Timo Takalo
Työryhmä:
Puvustus:Pirjo Halko
Lavastus:Työryhmä
© 2023 Niemelän Kylänäyttelijät ry. • Niemelänkyläntie 355, 84100 Ylivieska • 2192414-9 • 044 338 8393 • Sähköposti